Asia Street Cooking LTD.

Hoog Catharijne. Asia Cooking LTD. is achterin deze hal te vinden als je links afslaat.
Hoog Catharijne. You can find Asia Cooking LTD. in the back of the hall when you turn left.

Overdekt winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht wordt steeds mooier en completer. Zo wordt het aanbod aan winkels en horeca dus ook steeds groter. Sinds deze week is er een nieuwkomer: Asia Street Cooking LTD. Per toeval liep ik er langs en het interieur en de lekkere geuren maakten me erg nieuwsgierig..

Indoor shoppingmall Hoog Catharijne in Utrecht is getting more beautiful and complete. The range of shops and restaurants will therefore be getting bigger as well. A new restaurant opened this week: Asia Street Cooking LTD. By chance I walked by and the interior and the food aroma’s made me curious..

Het restaurant is, naar mijn mening, echt geweldig ingericht. Bij de ‘To Go’-hoek zit de wand vol met vrolijke Aziatische reclameposters van vroeger en binnen heb je wandschilderingen, nog meer posters en houten kratten aan de muur met decoraties en/of flessen ketjap bijvoorbeeld. Het is allemaal heel strak, maar toch ook weer kitscherig en gezellig. Daarnaast is het personeel heel vriendelijk.

The restaurant’s interior is, by my opinion, really great! At the ‘To Go’-corner’ you can find a wall full with old Asian advertisement posters and inside you can find murals and wooden crates with decorations or bottles of soy sauce. It’s really neat, but also cozy and kitschy. Also, the personnel is really friendly.

The menu

Het menu biedt voor ieder wat wils. Het begint bij de ‘banh mi’: een Vietnamees broodje met ingelegde zoetzure groenten en gemarineerd vlees of tofu. Ik heb voor het eerst banh mi gehad bij de Foodhallen in Amsterdam. Destijds vond ik die erg smakelijk. Daarna heb ik ook banh mi geprobeerd in Bataviastad, maar deze vielen allebei in het niet bij deze banh mi. Wauw! Banh mi is met een stokbrood/baguette en bij de Foodhallen en Bataviastad is die best wel hard en hier was het stokbroodje echt heel vers en niet te hard of te zacht. Het was echt precies goed! Daarnaast was het ook gewoon heel lekker gemarineerd varkensvlees en ik zou dit absoluut nog een keer halen!

The menu offers something for everyone. The menu starts with ‘banh mi’: A Vietnamese sandwich with pickled sweet and sour vegetables and marinated meat or tofu. I’ve had banh mi for the first time in the Foodhallen in Amsterdam and later on also in Bataviastad. I thought these were good, but they’re nothing compared to this banh mi. The buns/sandwiches at the Foodhallen and Bataviastad were too hard and therefore maybe not fresh. The buns at Asia Cooking LTD. were not too hard and not too soft, but just right! It was really fresh and good. Also, the meat was very tasty marinated pork and I would definitely order it again!

Daarnaast had ik Japanse Fried Chicken besteld. Ik vond dit ook erg lekker, maar een beetje weinig in verhouding met de prijs.. Mijn vriendin had Vietnamese loempia’s en een Bao Bun besteld. Dat is gewoon een bapao, maar ze vond het allebei lekker!

Naast een lekker broodje, dim sum hapjes en loempia’s, kun je ook goede maaltijden bestellen zoals Donburi, grill gerechten en/of salades, maar daar hebben wij nu niet voor gekozen. Misschien de volgende keer!

I also had some Japanese Fried Chicken. I liked it, but it wasn’t as much as I thought it would be (just a few pieces for 6 euros).  My friend had Vietnamese  springrolls and a bao bun and she loved those as well. 

Besides a delicious sandwich, dim sum or springrolls, you can also order meals like Donburi, meat from the grill and/or salads, but because we were going for a small lunch, we didn’t go for it. Maybe next time 😉

Posted by

Hi and welcome to my blog! My name is Wendy Dekker and I'm from the Netherlands. I started this blog to write about my trips, beauty, food and lifestyle. All articles are written in Dutch and English. Have fun!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s