The Robot Restaurant

Als je in Japan bent, dan wil je ook iets typisch Japans en gestoord meemaken om naar huis over te schrijven en hierbij “Only in Japan” te benoemen. Wij verbleven in Shinjuku waar de kennelijk wereldberoemde Robot Restaurant is te vinden. Bij de ingang zie je een muur vol met foto’s van celebrities die hier al zijn geweest. Mijn oog viel op Norman Reedus (Daryl Dixon van The Walking Dead), maar ook artiesten zoals Katy Perry en Coldplay zijn hier geweest. 

When in Japan, you want to see something typically Japanese and crazy to tell your friends about and say “Only in Japan”. We stayed in Shinjuku where you can find the apparently famous Robot Restaurant. At the entrance you can find a wall full with photos of celebrities who were here. I saw photos of Norman Reedus (Daryl Dixon from the Walking Dead), but also artists like Katy Perry and Coldplay visited the Robot Restaurant. 

De ingang was sowieso al het begin van een te extravagant interieur. Je blijft maar om je heen kijken en WTF?! denken. Zelfs de toiletten waren van goud met gouden muren en alles had felle kleuren en lampen. Voor de show begint, moet je met iedereen wachten in een soort wachtruimte, maar zelfs daar wordt er een show opgevoerd. 

The entrance was the beginning of the extravagant interior. You’ll just keep on looking around you and thinking WTF?! Even the toilets were golden including the walls. Everything had bright colors and lights. Before the show starts, you’ll be seated in a waiting room, but even there you get entertained by people. 

IMG_2351
IMG_2968
IMG_2442

Daarna word je eindelijk naar de showruimte gebracht en heb je een lange rechthoekige zaal met aan beide zijden trapsgewijs zitplekken, maar ze noemen het daar allemaal ‘frontrow’. Wij zaten wel helemaal tegen de show aan en cameragewijs was iets hoger zitten misschien wat prettiger geweest. Voor de show en tussendoor hebben ze vaak pauzes waarin je even naar de wc kunt of snacks/merchandise halen. 

After the wait you’ll be brought to the show. You’ll get seated in a long rectangular hall with on both sides seating areas. Before the show starts and inbetween shows there are breaks where you can go to the toilet or get a snack/merchandise.

IMG_0056

En dan… begint de show en al vrijwel meteen dacht ik: “Waar ben ik nou weer beland?”, “Robot Restaurant? Waar zijn die robots dan?!” en “Heb ik hier nou serieus 60 euro voor betaald?”. Het is misschien wel alle gekheid op een stokje en absoluut iets wat je alleen in Japan zal zien, maar ik vond dit niet zoveel geld waard. Sommige stukjes waren wel leuk hoor, deze heb ik in een filmpje gezet (zie hieronder), maar over het algemeen vond ik het vooral raar en ik zou het niet nog een keer doen. Van een kennis, die 2 jaar eerder daar is geweest, heb ik ook gehoord dat het destijds iets van 30-40 euro was en dat dat eigenlijk al wel veel geld was voor zo’n show.

And then.. the show begins! Almost immediately I was thinking: “Where did I end up?!”, “Robot Restaurant? Where are the robots?!” and “Did I seriously pay 60 euros for this show?!”. It’s really crazy and absolutely something you’ll only see in Japan, but personally I don’t think it’s worth the money. Some parts of the show were cool, for sure, but my overall opinion is that it was weird most of the time and I wouldn’t visit the Robot Restaurant again. My acquintance went there two years ago and he said back at the time the entrance fee was about 30 to 40 euros and even that was a bit too much for a show like this. 

IMG_1362
IMG_0094
IMG_1424
IMG_1972
IMG_6123

Desalniettemin zie ik op internet ook veel lovende reviews. Mensen zijn er dus wel degelijk gek op! Dus ja, mocht je in Tokyo zijn en je naar aanleiding van mijn blogpost en andere verhalen toch erg nieuwsgierig zijn, dan moet je er ook gewoon heen gaan 🙂

Nevertheless I can find good reviews on the internet, so some people must love it! So yeah, when you’re in Tokyo and you’re still curious about this show, then just go for it! 🙂

Website The Robot Restaurant

Tripadvisor reviews

Posted by

Hi and welcome to my blog! My name is Wendy Dekker and I'm from the Netherlands. I started this blog to write about my trips, beauty, food and lifestyle. All articles are written in Dutch and English. Have fun!

3 thoughts on “The Robot Restaurant

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s