Prambanan temple

Het Prambanan tempelcomplex in Centraal-Java is de grootste hindoetempel in Indonesië. Het Prambanan tempelcomplex werd gebouwd rond 850 na Christus door Rakai Pikatan, koning van de tweede dynastie van Mataram. Het complex ligt zeventien kilometer ten oosten van Yogyakarta in de vlakte van Prambanan.

Net als bij de Borobudur werd deze tempel herontdekt in de 19e eeuw. Sindsdien kreeg het een vaste plek op de internationale lijst met grote bouwwerken. In 1918 begon de renovatie van het tempelcomplex en als je de Prambanan nu bezoekt is men nog steeds bezig met het renoveren van delen van de hoofdtempel en van de diverse tempels (candi’s) er omheen. In 1991 werd het complex Prambanan benoemd tot UNESCO World Heritage Site.

Ik ben samen met mijn ouders, nichtjes en aanhang erheen geweest. Vanuit Yogyakarta is het inderdaad niet zo ver om nog naar Prambanan te gaan. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog de Borobudur in de buurt van Yogyakarta. Yogyakarta is zelf ook hartstikke leuk en groot. 

// Prambanan was built in the 10th century and is the largest temple compound to Shiva in Indonesia. The temple complex was built by Rakai Pikatan, king of the second dynasty of Mataram. The temple lies about 17km east of Yogyakarta. 

Just like the Borobudur temple, Prambanan was rediscovered in the 19th century. The renovation started in 1918 and when you visit Prambanan now, you will still see that they’re still renovating parts. In 1991 Prambanan was declared part of UNESCO World Heritage Site.

I went with with my parents, my cousins and their significant others to Prambanan. Coming from Yogyakarta it isn’t a long drive. The Borobudur is also near Yogyakarta, but Yogyakarta is a big city and entertaining to visit!

Camera equipment:
– Canon 70D + Sigma 17-70 mm lens
– iPhone 7
– SJCAM SJ7 STAR

IMG_405.jpg

IMG_406

IMG_407

IMG_408

IMG_409

IMG_410

IMG_411

IMG_412

IMG_413

IMG_7621

IMG_7628

IMG_418

IMG_414

IMG_420

IMG_415

IMG_421

IMG_417

Posted by

Hi and welcome to my blog! My name is Wendy Dekker and I'm from the Netherlands. I started this blog to write about my trips, beauty, food and lifestyle. All articles are written in Dutch and English. Have fun!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s