Borobudur temple

De Borobudur tempel is de bekendste trekpleister van Indonesië. Borobudur ligt 40 km ten noordwesten van Yogyakarta in Midden Java. Het is echt enorm en eromheen liggen de groene rijstvelden en bossen. De Borobudur ligt ook vlakbij de Merapi vulkaan. 

De naam Borobudur is waarschijnlijk afkomstig van het Sanskriet “Vihara Buddha Ur”. Vrij vertaal betekent dit “boeddhistische tempel op de berg”. De tempel is gebouwd tussen 750 en 850. Het is een indrukwekkend bouwwerk en opgebouwd als een grote stoepa (boeddhistisch bouwwerk dat relieken van een boeddhistische heilige bevat). De basis van de Borobudur is 123 bij 123 meter.

Een goede vriend van mij woont in Magelang, op 18 km afstand van de Borobudur. Wij hadden dus de luxe om daar te logeren en hij had het idee om samen zonsopgang te zien over Borobudur heen vanaf zo’n uitkijkpunt. Zo gezegd, zo gedaan. We zijn heel vroeg opgestaan en tegen 4:15 uur ‘s ochtends die kant op gereden. Uiteindelijk hebben we nog wel even moeten wachten tot zonsopgang en het was zelfs nog even heel spannend of de mist nog weg zou trekken. Gelukkig was dit het geval! De klim omhoog was trouwens verschrikkelijk. Ik wou dat ik sportkleding mee had genomen, haha. Het is alleen maar trappen oplopen en daarna sta je op een heuvel met wel een goed uitzicht op de Borobudur en Merapi vulkaan. Je ziet zelfs een stukje van de Chicken Church

// The Borobudur Temple is the most famous attraction of Indonesia. Borobudur lies about 40km from Yogyakarta in Central Java. It’s a huge construction with rice terraces and woods surrounding it. Borobudur is also near the active vulcano Merapi. 

The name Borobudur is from ‘Vihara Buddha Ur’, also: Buddhist temple on the mountain. The temple was built between 750 and 850. It’s very impressive and built as a big stupa. 

A good friend of mine lives in Magelang, 18km from Borobudur. We had the luxury to sleep over at his place. His plan was to go to a viewpoint and watch the sunrise together. We woke up very early and left at 4:15 AM. It was a big climb, which I would recommend wearing sports gear instead of normal clothes. But it’s all worth it (unless you get a view of only fog). You even get to see a part of the Chicken Church!

In de avond zijn Alvin en ik dan naar Borobudur zelf gegaan en ik raad echt iedereen aan om of heel vroeg met zonsopgang of tegen het einde van de middag met zonsondergang daarheen te gaan, want overdag is het echt stervensdruk en super warm daar!

Vorige keer, in 2009, ben ik er ook geweest en ik kan me alleen maar een mensenmassa herinneren en dat ik verbrand was door de zon. Deze keer hadden we een hele mooie zonsondergang gloed erbij en het was heerlijk rustig!

// In the evening Alvin and I went to Borobudur and I really recommend everyone to go visit Borobudur very early, around sunrise, or around the end of the day at sunset. During the day it’s really crowded and very hot. 

Last time I visited the Borobudur, in 2009, I can only remember a lot of people visiting and you just can’t take the nice photos you want to.. This time we had a nice sunset glow and it wasn’t crowded!

IMG_614


Camera equipment:
– Canon 70D + Sigma 17-70 mm lens
– iPhone 7
– SJCAM SJ7 STAR

 

Posted by

Hi and welcome to my blog! My name is Wendy Dekker and I'm from the Netherlands. I started this blog to write about my trips, beauty, food and lifestyle. All articles are written in Dutch and English. Have fun!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s