Bali

In juni ben ik ook nog enkele dagen op Bali geweest met mijn ouders. We hebben zoveel mogelijk highlights gedaan, waaronder Sacred Monkey Forest, Tegalalang sawah (rijstveld), Pura Tirta Empul, Bedugul en Pura Tanah Lot. 

I’ve been to Bali for a few days in june. We’ve seen as much as we could, among others: Sacred Monkey Forest, Tegalalang rice terrace, Pura Tirta Empul and Pura Tanah Lot. 

Hierboven zie je de Batuan Tempel. Het is 1 van de oudste tempels op Bali. Batuan tempel is ontworpen met Balinese ornamenten. De tempel ligt aan een grote weg, waardoor het strategisch gelegen is. 

This is Batuan Temple. Our driver took us here first. The Batuan temple is considered as the oldest temple in Bali Island. This temple was designed with Balinese ornaments and the roof was made from the fiber of the coconut tree with black color. The temple location is strategic, which is on the side of the main road that connected Denpasar to Ubud. For over than a thousand of year, Batuan has transformed into the artist and craftsmen village, old legend, and also mysterious stories.

Hierboven zie je de hartstikke brutale aapjes in the sacred Monkey Forest in Ubud. Het is een natuurreservaat en tevens Hindoe tempel complex. Het is erg populair voor toeristen en trekt zo’n 10.000 toeristen per maand aan.

The Ubud Monkey Forest is a nature reserve and Hindu temple complex in Ubud. Its official name is the Sacred Monkey Forest Sanctuary. The Ubud Monkey Forest is a popular tourist attraction and is often visited by over 10,000 tourists a month.

IMG_1918
IMG_1919
IMG_0020

Tegalalang rijstveld/sawah vond ik echt mooi! Het was wederom een behoorlijke klim, maar het was het allemaal wel weer waard. Ik vond het wel heel jammer dat de rijstvelden niet onder water stonden, want dat maakt het echt veel mooier.

Tegalalang rice terrace was really beautiful! You have to climb a long way down and up again, but it’s worth it, because of the view! 

IMG_1927
IMG_1928

Pura Tirta Empul, wat ‘Tempel van het heilige water’ betekent, is een Hindoeïstische tempel die bekend staat om het heilige water dat in diverse bassins stroomt waar Balinezen, maar ook toeristen zich ritueel reinigen. De tempel ligt in een vallei omringd door heuvels. Het water zou kwade geesten kunnen verdrijven, voorspoed kunnen geven en lichaam en geest kunnen reinigen. Ook zou het mensen kunnen genezen van allerlei ziekten. 

Pura Tirta Empul (Tempel of the holy water) is a Hindu tempel known for the holy water in basins where Balinese people, but also tourists do ritual cleaning. The water would drive out evil spirits, give prosperity and cleanse body and soul. It could also cure people of all kinds of diseases. 

Taman Ayun is een tempel bij Mengwi, ten westen van Ubud op Bali. De tempel is gewijd aan de voorouders van de vorsten die tot 1892 over Mengwi heersten.

Taman Ayun is a tempel in Mengwi, west of Ubud, Bali. The temple is dedicated to the ancestors of the royals ruling over Mengwi til 1892.

IMG_2012
IMG_2013

De Ulun Danu Bratan is een Balinese Pura, een Hindoeïstische tempel, op Bali. Het ligt ten noordwesten bij het Bratan-meer. Het staat ook wel bekend als Bedugul.

The Ulun Danu Bratan is a Balinese Pura, a Hindu temple, on Bali. It lies north west of the Bratan lake. It’s also known as Bedugul. 

Pura Tanah Lot is een Balinese tempel aan de westkust van Bali. Het ligt in de zee bovenop een rots. Bij laag water is de tempel net wel of net niet met droge voeten te bereiken over een zanddam van zo’n 20 meter lang.

En dit was het dan! Dit was in vogelvlucht wat ik heb gedaan in 2 dagen op Bali. Volgende keer hoop ik wat meer te kunnen doen 😉

Pura Tanah Lot is a Balinese Temple on the west shore of Bali. It lies in the sea on top of a rock. When the tide is low you can reach the temple.

So this was it! I hope I can see and do more the next time I’m in Bali!


Posted by

Hi and welcome to my blog! My name is Wendy Dekker and I'm from the Netherlands. I started this blog to write about my trips, beauty, food and lifestyle. All articles are written in Dutch and English. Have fun!

One thought on “Bali

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s