Harry Potter: The Exhibition

Van 11 februari tot en met 30 juni 2017 is de Harry Potter Expo te vinden in Cinemec, Utrecht. Sinds de wereldpremiëre in Chicago, heeft de unieke tentoonstelling al meer dan 4 miljoen bezoekers verwelkomd in o.a. Boston, Toronto, Seattle, New York, Sydney, Singapore, Tokio, Parijs, Shanghai en Brussel. 

Carlos en ik zijn allebei wel gek van Harry Potter en het leek ons wel leuk om alle kostuums en gebruikte objecten te zien in deze expo. Kijk je mee? 

// You can visit the Harry Potter Exhibition from 11 february til 30 june 2017 in Cinemec Utrecht. Since the worldpremiere in Chicago, the unique exhibiton has had over 4 million visitors in Boston, Toronto, Seattle, New York, Sydney, Singapore, Tokyo, Paris, Shanghai and Bruxelles. 

Carlos and I are both Harry Potter Fans and we thought it would be nice to see all the costumes and used objects in the movies. 

IMG_4532

Terwijl je wacht in de rij om naar binnen te gaan, is er een mogelijkheid om voor een green screen te staan en met wat toverstokken te poseren. Carlos wilde graag zo poseren dat onze toverstokken elkaar raakten en we een soort van connectie hadden. Ik kon alleen niet zo creepy kijken, haha!

// While waiting in line to enter the exhibition, there is a possibility to pose in front of a green screen with your wands. Carlos wanted to pose in a way that our wands would connect. Unfortunately I couldn’t look that creepy as he did, haha!

Bij binnenkomst mogen er een paar vrijwilligers onder de sorteerhoed. Twee kinderen waren voor mij en toen er nog één laatste mocht, pushte Carlos mij om het gewoon te doen en zodoende gaf ik een kik en mocht ik eronder zitten. Spannend! De kindjes voor mij wilden allebei in Griffoendor en, natuurlijk, heeft de sorteerhoed ze daar ook in geplaatst. Ik wilde even tegendraads zijn en zei dat ik in Zwadderich geplaatst wilde worden en daar werd ik dan ook in geplaatst, haha. 

// Once you’re in a few volunteers are asked to step forward to take a seat under the sorting hat. Two children went before me and when the tour guide asked for the third and last volunteer, Carlos pushed me to go for it. The two children before me both wanted to get into Gryffindor and, ofcourse, they got into Gryffindor. I wanted to be the opposite and asked to be put in Slytherin and that’s what the sorting hat did 😉

IMG_4668IMG_7180

Hierboven zie je de gebruikte kostuums bij zwerkbal. Ze hebben er ook een soort zwerkbal goals nagebouwd waar je dan ballen in kon gooien.

// Above you can see the costumes used with playing quidditch. They’ve built a sort of quidditch goals where you could throw in balls.

Herinner je je nog die vage plantjes die soort van huilden? Deze hadden ze ook nagebouwd in de expo. Je kon ze dan omhoog trekken en dan hoorde je ze jammeren!

// Do you remember those weird plants who cried? They rebuilt these in the exhibition and you could pull them up and then they would wail.

IMG_7254

Al met al is het geen grote expo, maar je bent er wel met gemak 2 a 3 uur bezig, omdat je veel in de rij staat te wachten om iets goed te bekijken. Het is wel leuk om een keer meegemaakt te hebben en dus raad ik het wel aan voor de echte HP fans 🙂

It’s not a large exhibition, but you’ll spend 2 or 3 hours there, because you’ll be waiting in line a lot to see something up close. It’s nice to have done for the real HP fans, so I recommend it to them to visit 🙂

 

 

Posted by

Hi and welcome to my blog! My name is Wendy Dekker and I'm from the Netherlands. I started this blog to write about my trips, beauty, food and lifestyle. All articles are written in Dutch and English. Have fun!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s