Vegan in Amsterdam: Spirit

Featured photo is from the Spirit website

Vegan restaurant ‘Spirit’ bestaat al een tijdje in Rotterdam en is sinds november 2016 ook in Amsterdam te vinden. Iedereen die mij ook maar een beetje kent weet dat ik een echte carnivoor ben, maar ik ben ook wel gek op tofu. Lily nam me mee naar Spirit in Amsterdam Oost en zodoende probeerde ik voor het eerst veganistisch eten. 

We namen tram 26 richting IJburg naar halte Rietlandpark en dan is het nog ongeveer 10-12 minuten lopen naar Spirit of je neemt gewoon tram 10 naar halte 1e Coehoornstraat en dan sta je vlak voor Spirit. Tip: Als je wel besluit te lopen van Rietlandpark naar Spirit, dan kom je trouwens wel veel leuke winkeltjes tegen in de Czaar Peterstraat. Meer informatie kun je hier vinden. 

// You could find vegan restaurant ‘Spirit’ for a while in Rotterdam, but it’s been in Amsterdam since november 2016. Everyone who knows me, even for a little bit, would say I’m a true carnivore, but I like tofu as well. My friend Lily wanted to take me to Spirit in Amsterdam and so I’ve tried vegan food for the first time.

We took tram 26 to IJburg and then you get off at stop Rietlandpark. From there it’s a 10 to 12 minute walk to Spirit or you take tram 10 to stop 1e Coehoornstraat and then you’ll be standing right in front of Spirit. If you do decide to walk from Rietlandpark to Spirit, then you’ll find a lot of cute stores in the Czaar Peter street. You can find more info here.

spirit1

Het interieur is strak en modern, maar tegelijkertijd vind ik het er wel heel gezellig. Je merkt dat er vooral locals komen, maar ook genoeg bezoekers van buiten de stad. Het concept van Spirit vind ik vrij uniek, want het is een buffetrestaurant, maar dan met een uitgebreide keuze uit gerechten die elke dag eigenhandig klaargemaakt worden met respect voor mens, dier, milieu en economie. Dat betekent 100% biologisch en 100% vegetarisch. Je kunt hier terecht voor het ontbijt, lunch en diner. Je betaalt per 100 gram en het is ook mogelijk om het als take away mee te nemen.

The interior is sleek and modern, but also cozy. You can see a lot of locals coming here, but also enough visitors from outside the city. The concept of Spirit is quite unique, because it’s a buffetrestaurant, but with a wide choice of dishes that are freshly prepared everyday with respect for people, animals, the environment and economy. That means you get 100% organic and 100% vegetarian food. You can go to Spirit for breakfast, lunch and dinner. You pay per 100 grams and take away is also possible. 

spirit4

spirit3

spirit6

spirit5

Naast het buffet kun je als zoetekauw ook gewoon terecht bij de patisserie waar er een uitgebreide keuze is uit gebak zonder tarwe, zuivel en eieren. Veel van hun lekkernijen worden bereid met ahorn- en agavesiroop of rijststroop in plaats van suiker. Zo kun je bewust genieten van je guilty pleasures. 

// You can also celebrate your sweet tooth and get a delicious pastry. You can choose between pastries without wheat, dairy and eggs. A lot of their treats are being prepared with maple- and agave syrup or rice syrup in stead of sugar. Now here’s a way to enjoy your guilty pleasures. 

spirit2

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik bij een lopend buffet sta, dan wil ik gewoon alles proberen! Natuurlijk past niet alles op mijn bord, dus ik heb een keuze gemaakt uit het volgende: 

 • avocado met grapefruit en dragon
 • sushi futo maki
 • kimchi
 • köfte
 • maiskoekje
 • bitterbal
 • lasagne melanzane
 • seitan steak met jus
 • tomaat en mozzarella salade
 • een klein chocoladetaartje
 • en nog iets, soort dim sum, waarvan ik de naam niet meer wist op het midden van mijn bord 😂

// I don’t know about you, but whenever I’m standing at a buffet, then I just want to try everything! Unfortunately that won’t fit on my plate, so I scooped up the following:

 • avocado with grapefruit and pitaya
 • sushi futo maki
 • kimchi
 • köfte
 • cornbiscuit
 • bitterbal (croquette)
 • lasagne melanzane
 • seitan steak with gravy
 • tomato and mozzarella salad
 • a little chocolate pastry
 • another something, sort of dim sum, which I can’t remember the name of in the middle of my plate 😂

 

Ik vond het nog best wel lekker! De bitterbal en de seitan steak waren bijvoorbeeld echt heerlijk! Ik ben dol op lasagne, dus ook deze vond ik lekker. Het maiskoekje en de köfte waren niet helemaal mijn ding, maar wel oke. Kimchi vind ik toch wat lekkerder in een ramen soep. De avocado was helaas wat minder (wat aan de zure kant) en het taartje smaakte precies zoals een normaal chocoladetaartje, dus ik was helemaal tevreden! 

// I thought it was good! The croquette and the seitan steak were really delicious! I love lasagne, so this was one I liked as well. The cornbiscuit and köfte weren’t really my thing, but they were okay. I prefer kimchi in a ramen soup and the avocado was a bit too sour for my taste. The chocolate pastry tasted exactly like a normal chocolate pastry, so I was happy! 

 

That moment when I’m tasting the avocado and the joy when tasting the chocolate pastry (sorry for the dirty plate on the second photo 😂) 

spirit13

spirit15

Spirit Amsterdam
Czaar Peterstraat 2a / Website

Camera equipment:
– Canon 70D + 24mm pancake lens
– iPhone 7

Posted by

Hi and welcome to my blog! My name is Wendy Dekker and I'm from the Netherlands. I started this blog to write about my trips, beauty, food and lifestyle. All articles are written in Dutch and English. Have fun!

3 thoughts on “Vegan in Amsterdam: Spirit

 1. Ik ben dol op Spirit! Ben alleen naar de vestiging in Rotterdam geweest, maar ik zie dat die van Amsterdam er net zo leuk en lekker uitziet!

   1. Jazeker 🙂 Ik zag ook dat ze wat nieuwe gerechten hadden, dus ik wil er zelf ook weer een keer langs!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s