Happyhappyjoyjoy

Ik ben regelmatig in Amsterdam te vinden en 9 van de 10 keer is dat om lekker te gaan eten. Ik ben al vaker voorbij Happyhappyjoyjoy gelopen als ik naar de Foodhallen ging, maar dus nog niet in geweest, tot nu! Ik tegen 4 uur in middag gegaan toen het nog lekker rustig was, want ‘s avonds is het er wel erg druk! 

Op hun website wordt de volgende omschrijving gegeven: 

De roerige straten, rijke smaken en vrolijke kleuren van Azië, kenmerkend voor steden zoals Bangkok, Saigon en Hong Kong, komen samen in Amsterdam! Sissende stoompannen, gloeiende barbecues, kokend hete woks en rijke geuren zijn het hart van Happyhappyjoyjoy. Ontdek deze hangouts met op het menu een spannende mix van zoet, zuur, zout, bitter en umami.

Happyhappyjoyjoy is een vernieuwend horeca concept, op de Bilderdijkstraat en op de Oostelijk Handelskade, in Amsterdam. Bij Happyhappyjoyjoy vind je alles terug waar je vrolijk van wordt in Azië, eenmaal binnen kun je niets anders dan glimlachen. De restaurants zijn een vrolijke verzameling van kleuren en smaken, kenmerkend voor de Aziatische cultuur. Deze speelse maar georganiseerde eclectische chaos is geïnspireerd door de typische Aziatische lokale markten en drukke straten en doen je geloven dat je er midden in staat!

Ik kan niks anders zeggen dan dat dit helemaal klopt. Het interieur is heel druk en vrolijk en ik vind het erg gezellig. 

// You can often find me in Amsterdam and 9 out of 10 times it’s because I want to go out for dinner there. I’ve walked past happyhappyjoyjoy several times when I went to the Foodhallen, but I’ve never been inside, until now! We visited the restaurant at 4 P.M. so it wasn’t crowded yet. 

On their website you can find the following description:

The turbulent streets, rich flavors and bright colors of Asia, typical for cities like Bangkok, Saigon and Hong Kong, come together in Amsterdam. Steaming pans, sizzling barbecues and hot woks in the large open kitchen are at the heart of Happyhappyjoyjoy West & East. Discover these hangouts with a menu of sweet, sour, salty, bitter and umami.

Happyhappyjoyjoy is a restaurant at the Bilderdijkstraat and Oostelijke Handelskade in Amsterdam. At Happyhappyjoyjoy you will find everything that makes you happy in Asia. Once inside, you can’t help but smile. These restaurants are a cheerful collection of colors and typical Asian flavors. The playful, organized eclectic chaos is inspired by the typical Asian local markets and busy streets, and it will make you feel like you’re right in the middle of it all.

I can only say that I totally agree with them. The interior is very chaotic, but also cozy.

hhjj2

hhjj4

hhjj6

hhjj8

Bij Happyhappyjoyjoy kun je van alles krijgen: Traditionele voor- en hoofdgerechten worden bij Happyhappyjoyjoy vervangen door een gevarieerde kaart met kleine, verrassende Aziatische gerechten. Happyhappyjoyjoy serveert streetfood gerechten met Thaise, Maleisische, Vietnamese, Indonesische, en Chinese invloeden. Al hun gerechten zijn het formaat van een tussengerecht. Ze raden dan ook aan om 3 à 4 streetfood gerechten te bestellen; dit staat ongeveer gelijk aan een maaltijd.

We kwamen hier eigenlijk meer voor een snack, dus echt veel hebben we helaas niet besteld. Ik besloot voor het eerst Pad Thai (gebakken noedels, tofu, ei, tamarinde, pinda) te proberen met een van mijn favoriete snacks erbij, Char Siew Pao (gestoomde buns met geroosterd varkensvlees). Lily had Peking Duck Bao (gestoomde bun met pekingeend, hoisin, bosui, wasabi- mayonaise) en Shao Mei Coquille (gestoomde dumpling van coquille, groenten, varkensvlees en waterkastanje).

// You can get all kinds of things at Happyhappyjoyjoy: Traditional courses as we know it are begin replaced by a diverse menu with small and surprising Asians dishes to share and taste. Happyhappyjoyjoy serves street food dishes with Thai, Malay, Vietnamese, Indonesian and Chinese influences. All their dishes are starter sizes, so they advise you to order 3 to 4 dishes as equivalent to a full meal.

We actually came here to get a snack, so we didn’t order that much. I decided to try a Pad Thai (fried noodles, tofu, egg, tamarind, peanuts) for the first time with one of my favorite snacks, Char Siew Pao (steamed bun with roasted pork). Lily tried the Peking Duck Pao (steamed bun with Peking duck, hoisin, spring onion and wasabi mayonnaise) and Shao Mei Coquille (steamed dumplings with scallops, vegetables, pork, water chestnut).

hhjj9
Pad thai
hhjj11
Char Siew Pao
hhjj12
Peking Duck Bao
hhjj10
Shao Mei Coquille

hhjj7hhjj13

Net als bij de Foodhallen vind ik het erg leuk en hip, maar wel aangepast aan Westerse standaarden en dus wat aan de dure kant. Zo betaal je bijvoorbeeld €8,- voor die gestoomde buns met geroosterd varkensvlees, maar bij een dim sum restaurant betaal je er ongeveer €5,- voor. De Pad Thai daarentegen vond ik qua prijs wel goed in verhouding en erg lekker! Dit ga ik zeker nog een keer proberen.

I think Happyhappyjoyjoy is nice and hip just like the Foodhallen, but it’s adjusted to Western standards, so it’s a bit expensive. For example: the steamed buns with roasted pork were €8, but at a dim sum restaurant you get them for €5. The Pad Thai was very tasty and the price was good. I’ll definitely try that again!

Happyhappyjoyjoy Website
West / Bilderdijkstraat 158hs
East / Oostelijke Handelskade 4

Camera equipment:
– Canon 70D + 24mm pancake lens
– iPhone 7

Posted by

Hi and welcome to my blog! My name is Wendy Dekker and I'm from the Netherlands. I started this blog to write about my trips, beauty, food and lifestyle. All articles are written in Dutch and English. Have fun!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s